ЖЕНИТЕ НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ЈАВНА ДИСКРЕДИТАЦИЈА ПО НИЕДЕН ОСНОВ

By септември 16, 2019 март 25th, 2020 F2N2 ANALYSIS

На социјалните мрежи деновиве се споделува фотографија со која се  дискредитираат членките на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ.

Наративот преку кој се омаловажуваат членките на оваа партија, беше споделен од профилот Криминалите на ВМРО ДПМНЕ:

Овој наратив подоцна беше превезмен и споделуван на социјалните мрежи, со  дополнета непримерна комуникација. Написите на социјалните мрежи изобилуваа со вулгарни и дикриминаторски пораки.

Вистината е дека тие не се поклонуваат на шахти, туку се поклонуваат пред споменикот на Ченто. Ова може да го проверите на следниов линк.

Неприфатливо е жените да бидат подложни на коментари во кои се омаловажени, без оглед на тоа каква е нивната партиска, верска или каква и да е определба.

Leave a Reply

Share via
Copy link