ИТАЛИЈАНСКИТЕ ФИРМИ ДЕМАНТИРААТ АНТИ ЕУ АКЦИИ СО ЗНАМИЊАТА

Неодамнешните слики и (дез) информации, дека во Италија масовно се менуваат знамињата на ЕУ со знамиња на Кина се демантирани од страна на компаниите каде што се направени сликите.

Според една од компаниите, знамињата се поставени во знак на благодарност за државата која помогнала, но за жал истите се злоупотребени. Оваа злоупотреба е забележана кај порталот telegraf.rs во Србија, од каде е пренесена од страна на порталот vajma.info исто така од Србија, кој е финансиран од канцеларијата на премиерот на Унгарија и од Фондацијата Бетлен Габор.

Повеќе на: https://english.atlatszo.hu/

Share via
Copy link
Powered by Social Snap