КРЕДИБИЛНИ МЕДИУМИ ЗЛОУПОТРЕБЕНИ ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Во Литванија, моменталната ситуација со коронавирусот се злоупотребува за ширење на дезинформации и тоа преку злоупотреба на кредибилни медиуми и новинари.

Еден таков пример е даден на следниот линк: https://en.delfi.lt/.

Share via
Copy link