ЛАЖНИ СОВЕТИ ЗА КОРОНА ВИРУСОТ ОД УНИЦЕФ

Во нашиот регион, како и во Северна Македонија, се забележани дезинформации поврзани со совети наводно издадени од страна на УНИЦЕФ, а поврзани со коронавирусот и заштита од истиот.

Исто како и МОСТ, и партнер организациите Зошто не, Трагач на лажни вести и Фактограф ја имаат разобличено оваа вест. Повеќе на www.raskrinkavanje.ba; https://fakenews.rs; https://faktograf.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap