НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ПУТИН ИЗЈАВИЛ ДЕКА ГРАЃАНИТЕ ИМААТ ОПЦИЈА 15 ДЕНА ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ 5 ГОДИНИ ЗАТВОР

Tags: CoronavirusCOVID-19MoscowPutinRussiaZatvor
By март 23, 2020 март 25th, 2020 Corona, Retrieved, SEECheck

На социјалните медиуми во регионот се појавиле две различни слики со Владимир Путин и ист текст дека на прес конференција во врска со коронавирусот, рускиот претседател изјавил дека граѓаните имаат две опции: да останат дома 15 дена, или да бидат во затвор 5 години. Оваа информација е забележана и на социјалните медиуми во Северна Македонија.

Нашиот партнер од Босна и Херцеговина ја имаа разобличено оваа информација. Повеќе на следниот линк: https://raskrinkavanje.ba.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap