БЕСМРТНИОТ ПОЛК КАКО КОПЈЕ НА ОСТРАТА МОЌ – SHARP POWER НА КРЕМЉ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА НА ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА

Во рамките на проектот “Борба против лажни вести и наративи“ Граѓанската асоцијација МОСТ ја објави анализата „Бесмртниот полк како копје на острата моќ – sharp power на Кремљ во Северна Македонија на Денот на победата“. Анализaта ја опфаќа појавата и присуството на Бесмртниот полк во прославата на 9 Мај како и различните елементи на Руското влијание преку концептот на остра моќ во Северна Македонија.

Анализата можете да ја прочитате на следниов линк.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap