ДО 2023 ПРВ ГРАД СО 5Г МРЕЖА ВО МАКЕДОНИЈА – „ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ СЕ ИНТЕНЗИВИРАА КОГА СТАНАВМЕ ЧЛЕНКА НА НАТО“

Tags: 5GNATONorth Macedonia
By октомври 30, 2020 Activities & Media

Телевизијата ТВ21 сними прилог на тема 5Г мрежата во Македонија. Со влегувањето во НАТО почнаа  да се шират и голем број на дезинформации поврзани со 5Г технологијата. Учество меѓу говорниците на оваа тема имаше и Росана Алексоска – проект менаџер на проектот “Ф2Н2 борба против лажни вести и наративи”. Помеѓу другото таа истакна дека: „Оваа приказна се интензивираше на 25, 26 и 27-ми март. И ова исто така не ме изненадува бидејќи на 27-ми март Северна Македонија стана официјална членка на НАТО, а исто така тие денови бевме во исчекување и беше одлучено да добиеме датум за отпочнување на преговори со ЕУ“.

Линк до целосната емисија на ТВ21 можете да најдете тука.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap