ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЛОС АНЏЕЛЕС СО НАРЕДБА ДО ГРАЃАНИТЕ ДА ОСТАНАТ ДОМА

Tags: CoronavirusCOVID-19Los Angeles
By декември 7, 2020 Retrieved

Ројтерс) – Градоначалникот на Лос Анџелес, Ерик Гарсети објавил итна наредба доцна во средата 02.12.2020,  со која им наложува на сите жители во градот да останат во своите домови. Наредбата стапува во сила веднаш.

Градоначалникот Гарсети, привремено ја повлече претходната наредба „посигурни дома“ и ја издаде новата  наредба „неопходна за заштита на животот и имотот“ во градот.

 

Извор: Reuters

Share via
Copy link
Powered by Social Snap