ИЗДАНИЕ НА МЕСЕЧНИОТ ИНФОРМАТОР BALKANS WATCH BRIEFING ЗА МЕСЕЦ МАЈ

Нашите партнери, Европски вредности, го објавија најновото издание на месечниот информатор Balkans Watch Briefing.

Во него, може да ги прочитате следните статии:

 

F2N2 – Злоупотреба на Денот на победата над фашизмот од реакционерни инфлуенсери во Северна Македонија

 

Различните датуми на одбележување на Денот на победата над фашизмот беа злоупотребени за да се промовира анти-западно расположение во Северна Македонија.

 

 

Зашто не – Руска „хуманитарна помош“ за Босна и Херцеговина

 

Малигни странски актери ја искористија можноста за да ги промовираат своите антидемократски агенди, преку интензивирање на пропагандистичките дезинформации за руската помош за Босна и Херцеговина.

 

 

ЦДТ – Повторно се присутни руските приказни за американски био-лаборатории

 

Неодамна, руски и про-руски актери во Југоисточна Европа го оживеаја долгогодишниот дезинформативен наратив според кој наводно постојат американски био-лаборатории на просторите на бившиот Советски Сојуз. За овој наратив пишуваше и F2N2.

 

На овој линк може да се претплатите на месечниот информатор.

Share via
Copy link