РАКАТА НА МОСКВА ПОКАЖУВА ЗНАЦИ НА РАСТРЕПЕРЕНОСТ

Филмскиот режисер кој освои Оскар, го таргетира Бил Гејтс, додека дезинформацијата за коронавирусот во Русија е во опаѓање.

Бил Гејтс сака да имплантира микрочипови во милијарди луѓе за да ги контролира и на крајот да го намали населението во светот, бидејќи луѓето трошат премногу ресурси.

Ова беше една од пораките во една ТВ програма која е под контрола на државата, Росија 24, која се емитуваше во текот на денот за 1 мај – државен празник во Русија. Меѓутоа, кога дојде време да се емитуваат закажаните реемитувања на програмата, ТВ каналот се предомисли и истите ги откажа, како што објавија од Медуза и други медиуми.

Авторот и водител на програмата, Никита Михаилков, кој освои Оскар во 1995 година, не беше среќен: во видео обраќање, славниот режисер ја опиша одлуката како „јасна цензура“. После тоа, Росија 24 повторно се премисли и емитуваше две повторувања во наредните денови во помалку привлечни термини, во 11 часот и во 3 часот по полноќ.

 

Целата статија може да ја прочитате тука.

 

Извор: EUvsDisinfo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap