САД ПОГОДЕНИ ОД ВИСОКИ БРОЈКИ НА ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС

САД регистрираа дневно високо ниво од 40.000 коронавирусни инфекции во четвртокот, покажуваат бројките од универзитетот „Џонс Хопкинс“ (JHU).

Неодамнешниот бран на инфекции и хоспитализација ги натера државите Тексас, Флорида и Аризона да ги паузираат плановите за повторно отворање.

 

Гувернерот на Тексас нареди баровите да бидат затворени и најави други „таргетирани мерки“ во петокот 26.06.2020 за да се намалат инфекциите.

Флорида објави дека ја прекинува потрошувачката на алкохол во нејзините барови.

Здравствените власти во САД проценуваат дека вистинскиот број на случаи веројатно ќе биде 10 пати поголем од пријавената бројка.

 

Извор: BBC.com

Share via
Copy link
Powered by Social Snap