ШПАНИЈА НЕ ЗАБЕЛЕЖА СМРТНОСТ ВО ИЗМИНАТОТО ДЕНОНОЌИЕ

Tags: COVID-19Spain
By јуни 2, 2020 Corona, Other

Шпанија не забележала смртност од коронавирус во текот на изминатите 24 часа, за прв пат од почетокот на март, соопшти Министерството за здравство на земјата.

 

Во понеделникот 01.06.2020 вкупниот број на жртви  од коронавирусот остана на 27,127.

Пад забалежа и дневниот извештај за нови случаи, со 71 новорегистрирано лице во понеделникот во однос на 96 од предходниот ден (недела).

 

Шпанија е една од земјите погодени од коронавирусот, која ги намали ограничувањата во последните неколку недели.

 

Извор: Reuters

Share via
Copy link
Powered by Social Snap