ШПАНИЈА РАЗГЛЕДУВА ПЛАНОВИ ЗА ОТВРАРАЊЕ НА ГРАНИЦИТЕ ЗА ТУРИСТИ ОД 22 ЈУНИ

Tags: COVID-19SpainTourism
By јуни 4, 2020 Corona, Other

МАДРИД (Ројтерс) – Шпанија работи на планови  за постепено отворање на границите за туристите од земји, за кои се смета дека се безбедни во справувањето со коронавирусот. Ова ќе се случи најверојатно почнувајќи од 22 јуни, соопштиле во средата (03.06.2020) од Министерството за туризам на Шпанија.

 

Шпанија претходно го назначи 1 јули како датум за повторно отворање  за странски туристи. Туризмот учествува со  12% во БДП на Шпанија.

 

Владата на премиерот Педро Санчез треба да ја укине вонредна состојба на 21 јуни. Ова значи дека Шпанците ќе можат повторно да почнат слободно да се движат како што  ќе се повлекува епидемијата.

 

Извор: Reuters.com

Share via
Copy link
Powered by Social Snap