СО КОЈА БРЗИНА СЕ ШИРИ РУСКАТА ПРОПАГАНДА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?

Од Белград до Скопје, најбрзо пропатувала веста во која се говори дека Русија и ЕУ прават замена за НАТО, со што се глорифицира ликот и делото на Путин.

Втора е веста во која се говори дека Русите направиле препарат за лечење на коронавирусот, со што се глорифицира Руската „супериорност“ над Западните земји и здравствениот систем во Русија, која се соочува со големи проблеми во справување со ситуацијата предизвикана од коронавирусот.

Трета е веста во која се говори дека пандемијата ја ослабнала борбената спремност на НАТО, додека во исто време се величи воената супериорност на Русија

Во продолжение погледнете го прегледот со кое темпо и со колкава брзина Руската пропаганда се шири во Северна Македонија.

Share via
Copy link