СОЦИЈАЛНОTO ДИСТАНЦИРАЊЕ ГЕМАНИЈА ГО ЗАДРЖУВА КАКО МЕРКА ДО 29 ЈУНИ

БЕРЛИН (Ројтерс) – Германската влада и државните премиери се согласија да ги прошират ограничувањата за социјалното растојание, во насока на спречување на ширењето на коронавирусот до 29 јуни, изјавил висок владин претставник, пренесува Ројтерс.

 

Договорот следи по спорот помеѓу федералните и државните власти околу брзината за олеснување на мерките за заклучување, кои помогнаа,  најнаселената земја во Европа да  ја смири ситуацијата со релативно низок број на смртни случаи во текот на изминатите два месеци.

 

Извор: Reuters

Share via
Copy link
Powered by Social Snap