DORA E MOSKËS TREGON SHENJA LËKUNDJESH

Regjisori i filmeve i cili fitoi Oskar, targeton Bill Gejtsin, përderisa dezinformatat për koronavirusin në Rusi janë në rrënie.

Bill Gejts do të implantojë mikroçipe në miliardë njerëz për t’i kontrolluar dhe në fund të zvogëlojë popullatën botërore, sepse njerëzit harxhojnë tepër resurse.

Kjo ishte një nga mesazhet në TV programin i cili është nën kontrollim të shtetit, Rosija 24, i cili emitohej gjatë ditës së 1 majit – festë shtetërore në Rusi. Megjithatë, kur erdhi koha që të emitohen riemitimet të caktuara të programit, TV kanali ndryshoi mendjen dhe të njëjtat i anuloi, siç publikuan nga Meduza dhe media të tjera.

Autori dhe udhëheqësi i programit, Nikita Mihaillkov, i cili fitoi Oskar në vitin 1995, nuk ishte i lumtur: në video fjalim, regjisori i famshëm përshkruajti vendimin si „cenzurim të qartë“. Pas kësaj, Rosija 24 përsëri ndryshoi mendjen dhe emitoi dy përsëritje në ditët në vijim në orë më pak atraktive, në ora 11 dhe në orën 3 pas mesnate.

 

Të gjithë artikullin mund ta lexoni këtu.

 

Burim: EUvsDisinfo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap