Ministria Italiane për shëndetësi diskrediton alkoholin si metodë për „përforcimin e sistemit imunologjik“.„Konsumimi i alkoholit nuk mbron nga COVID-19 dhe nuk prevenon që dikush të infektohet me koronavirusin e rri“, thuhet në deklaratën e ministrisë. „Përkundrazi, rreziku nga infeksioni është më i madh, sepse alkoholi dobëson sistemin imunitar, prandaj zvogëlon dhe aftësinë e organizmit për tu përballuar me sëmundje ngjitëse“,  qëndron në deklaratë.

 

Ministria e shëndetësisë në Itali u bë pjesë e platformës së shifruar „Telegram“ më 31 mars dhe që atëherë ka fituar mbi gjysëm milioni ndjekës. Në këtë platformë ata azhurojnë të dhënat, por edhe publikojnë demaskimet më të rreja për mitet e lidhura me koronavirusin në Itali. Ministri nga më shumë vende janë kyçur në këtë platformë.

Deri më 29.04.2020 numri i përgjithshëm i rasteve me Kovid-19 në Itali është 203.591.

 

Burim: Euronews.com

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2022 F2N2.