(Reuters) – Numri i përgjithshëm i rasteve të koronavirusit të raportuara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tejkaloi 4 milion të enjten – 23.07.2020, si rezultat i përhapjes së shpejtë të virusit në vend, që kur u regjistrua rasti i parë pozitiv në koronavirus, më 21 janar.

 

Në 98 ditë në SHBA u regjistruan milionat e parë të infeksionit, ndërsa në vetëm 16 ditë numri u rrit nga tre milion në katër milion raste, sipas të dhënave të Reuters. Numri i rasteve të reja të KOVID 19 po rritet mesatarisht për 2.600 persona në orë, që është shkalla më e lartë në botë.

 

Siç përhapet epidemia në të gjithë SHBA, nga vatra Nju Jork kah jugu dhe perëndimi i vendit, qeveritë federale dhe lokale kanë pikëpamje të ndryshme për mënyrat se si të ballafaqohen, përfshirë mënyrën se si dhe kur të lehtësohen kufizimet sociale dhe ekonomike, të cilat janë vendosur për të parandaluar përhapjen e infeksionit.

 

Burim: Reuters

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2022 F2N2.