LONDËR (Bi-Bi-Si) – Shkencëtarja për zoologji nga Univerziteti në Oksford – Elisa Grenato, e cila u bë një ndër personat e parë në Europë, te të cilët u injektua dozë nga vaksina potenciale për Kovid-19,  u detyrua të demantojë lajmet e rreme për vdekjen e saj.

Në momentin e fillimit të procesit shkencor për efektin e vaksinës, Elisa Grenato, për Bi- Bi -Si deklaroi: „Unë jam shkencëtare, prandaj doja të mbështes procesin shkencor“ .

Pas publikimit të thashethemeve në të cilat thuhet se ajo ka vdekur, ajo thotë se është mirë para së  gjithash.

Onlajn raporti i cili shpejt u detektua si i rremë, pretendonte se Elisa ka ndëruar jetë disa orë pas vaksinimit, pasi që janë shfaqur komplikime.

Elisa në Tviter profilin e saj personal ka shkruar se është mirë dha ka lutur që të mos përhapen thashetheme të rreme. Në vend të kësaj, zgjidhni një mace të lezetshme – shkruan Granato.

Burim: BBC.com

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2022 F2N2.