PORTALI NË PRONËSI HUNGAREZE “REPUBLIKA” SHKRUAN “LAJME” TË POROSITURA

By Korrik 12, 2020 F2N2 ANALYSIS

Vetëm disa ditë para zgjedhjeve parlamentare, më 11 korrik, në orën 18:55, portali “Republika” publikoi lajm të titulluar “LSDM është në panik: Është hequr videoja ku dëgjohet se si Zaev organizon rënien e një rasti gjyqësor.”

Në versionin origjinal të tekstit, nga redaksia e Republikës kishin harruar t’i fshijnë udhëzimet e porosisë për tekstin, qëllimi i qartë i të cilit është të dëmtojë reputacionin e një partie politike.

Pas vetëm disa minutash, gabimi u vu re dhe u korrigjua nga media.

Ky lajm, për fshirjen e videos, u publikua edhe nga 4 portale të tjera: netpress.com.mk, kurir.mk, lider.com.mk, theworldnews.net. Shumica prej tyre janë gjithashtu në pronësi hungareze.

Numri i përgjithshëm i interaksioneve në Facebook është 279, prej tyre – 87 janë shpërndarje e lajmit.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap