ВОЈНА СО ЛАЖНИ ВЕСТИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Tags:
By април 27, 2020 јули 7th, 2020 Activities & Media

Северна Македонија е во првите редови во војната со информации. Во периодот на пандемијата од „Ковид-19“, ќе видиме анти-ЕУ стории кои ги фаворизираат Кина и Русија и ги потценуваат напорите на Европската Унија. Последната дезинформативна кампања беше спроведена во периодот кога Северна Македонија беше во преговори за влез во ЕУ, а најголемиот пик со лажни вести беше на 27 март, денот кога државата стана полноправна земја-членка на НАТО Алијансата.

 

Оваа изјава дадена од страна на Росана Алексоска беше пренесена од страна на Euronews и тоа на следниве јазици: француски, грчки, португалски, унгарски, италијански, руски и германски.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap