LONDËR (Reuters) – Britania e Madhe njoftoi se në korrik, kishte rënë dakord për një kornizë të intensifikuar kohore negociouse të tregtisë së lirë me Bashkimin Evropian. Të dy palët po përpiqen të arrijnë marrëveshje deri në fund të vitit.

 

“Ky proces i ri do të përfshijë një përzierje të raundeve zyrtare të negociatave dhe takimeve në grupe më të vogla, si në Londër ashtu edhe në Bruksel, duke supozuar se udhëzimet e shëndetit publik e bëjnë këtë të mundur,” thuhet në komunikatën e qeverisë.

 

Kryeministri britanik – Boris Johnson, presidenti i liderëve të Bashkimit Evropian – Charles Michel dhe shefi i Komisionit Evropian – Ursula von der Leyen do të zhvillojnë bisedime më 15 qershor për të ringjallur bisedimet e ngecura për marrëdhëniet e ardhshme midis BE dhe Britanisë së Madhe.

 

Burim: Reuters

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2022 F2N2.