PËRSHKRIMI I DIZINFORMIMIT

DO TË NDRYSHOHET HIMNA: Vallë mungesa e himnës maqedonase para Cipras është paralajmërim për ndryshimin e saj?!

Link deri te artikulli origjinal këtu.

Link deri te artikulli origjinal i arkivuar këtu.

FAKT/E

Një sërë reagimesh si rezultat i mos intonimit të himnës maqedonase gjatë vizitës së kryeministrit grek Aleksis Cipras. Dezinformatat shkuan aq larg, saqë shkruhej se për shkak të emrit tonë të ri kushtetues, himna nuk është intonuar. Se shkaku nuk ka qenë ky dhe se nuk do të ketë asnjëfarë ndryshimi, teskstualisht dhe instrumentalisht, vërtetuan edhe nga qeveria nëpërmjet deklaratës zyrtare.

Ndoshta demant edhe më i mirë arriti mbrëmë nga Shtëpia e ARMV. Festimi i përvjetorit të 70-të  të
NATO-s vijoi me shfaqje të përbashkët të orkestrave të armatës maqedonase dhe greke. Gjatë hapjes së koncertit, fillimisht u intonua himna zyrtare e NATO-s, dhe menjëherë pas saj bashkarisht u intonua dhe himna e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Vlerësojmë se kjo është dëshmi e mjaftueshme për qytetarët në lidhje me himnën.

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2023 F2N2.