Vetëm disa ditë para zgjedhjeve parlamentare, më 11 korrik, në orën 18:55, portali “Republika” publikoi lajm të titulluar “LSDM është në panik: Është hequr videoja ku dëgjohet se si Zaev organizon rënien e një rasti gjyqësor.”

Në versionin origjinal të tekstit, nga redaksia e Republikës kishin harruar t’i fshijnë udhëzimet e porosisë për tekstin, qëllimi i qartë i të cilit është të dëmtojë reputacionin e një partie politike.

Pas vetëm disa minutash, gabimi u vu re dhe u korrigjua nga media.

Ky lajm, për fshirjen e videos, u publikua edhe nga 4 portale të tjera: netpress.com.mkkurir.mklider.com.mktheworldnews.net. Shumica prej tyre janë gjithashtu në pronësi hungareze.

Numri i përgjithshëm i interaksioneve në Facebook është 279, prej tyre – 87 janë shpërndarje e lajmit.

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2023 F2N2.