Gjatë ditës së sotshme (02.04.2020), Twitter zyrtarisht njoftoi se në fund të vitit të kaluar (2019) në Republikën e Sërbisë identifikoi grupe të profileve në platformën e tyre, ku u vërejt sjellje joautentike e koordinuar /e organizuar. Për shkak të kësaj, siç thuhet në mesazhin nga profili i tyre i sigurisë "Twitter Safety", janë fshirë gjithsej 8.558 profile që kanë punuar në promovimin e Partisë Progresive Serbe në pushtet dhe udhëheqësit të saj Aleksandar Vuçiç.imageNëse nuk e dini se çfarë do të thotë sjellje joautentike në Twitter, mund të lexoni këtu.

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2023 F2N2.