Britania e Madhe u bë vendi i parë në botë që miratoi vaksinën për koronavirus Pfizer të BioNtech për përdorim të gjerë.

Rregullatori britanik, MHRA, beson se vaksina, e cila ofron mbrojtje deri në 95% kundër sëmundjes Kovid- 19, është e sigurt për përdorim javën e ardhshme.

Imunizimet mund të fillojnë për disa ditë, për njerëzit që kanë më së shumti nevojë. Britania e Madhe tashmë ka porositur 40 milion doza – të mjaftueshme për t’u vaksinuar 20 milion njerëz.

Rreth 10 milion doza duhet të jenë në dispozicion së shpejti, së bashku me 800.000 vaksinat e para që do të mbërrijnë në Britani të Madhe në ditët në vijim.

Kjo është vaksina më e shpejtë deri më tani, nga ideja në realitet, duhen vetëm 10 muaj për të ndjekur të njëjtat hapa zhvillimi që zakonisht zgjasin një dekadë.

Sekretari i shëndetësisë Met Henkok shkroi në Twitter: “Ndihma po vjen”

 

Burim: BBC

logo

FINANCOHET NGA

sponsor

Ky projekt u financua pjesërisht përmes një granti të Ambasadës së SHBA. Mendimet, gjetjet dhe përfundimet ose rekomandimet e shprehura këtu janë të zbatuesve/autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht ato të Qeverisë së SHBA.

PARTNERËT

sponsor
© 2023 F2N2.