БРИТАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО НАЈАВИ РЕВИЗИЈА НА КАЗНИТЕ ЗА РЕСТРИКТИВНИОТ ПЕРИОД ОД КОВИД-19

ЛОНДОН (Ројтерс) – Британскиот министер за здравство, Мет Ханкок, навести ревидирање на казните за семејствата кои ги прекршиле правилата во тек на рестрикциите поради КОВИД-19, откако владин советник доби јавна осуда за неговото патување во тек на рестриктивните мерки.

 

„Ние ги разбираме влијанието и потребата да се осигураме дека децата добиваат соодветна грижа. Ова е една од значајните грижи со кои соочивме“, изјавил Хенкок на дневната конференција за новинари во владата.

 

Извор: Reuters

Share via
Copy link
Powered by Social Snap