ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

Руската пропаганда, влијание и дезинформации во Северна Македонија се проблем - крајно време е да им се спротивставиме

28/07/2023

Работна средба помеѓу Министерството за образование и наука и Граѓанската асоцијација МОСТ - Препораки за изготвување на нови наставни програми по предметот Историја

30/06/2023

Алексоска говорник на Конференцијата “Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“

22/06/2023

Општествена отпорност и справување со дезинформации - Обука, Порторож, Словенија

12/06/2023

Росана Алексоска говорник на 'А5 Стратком конференцијата' организирана од страна на МНР на Северна Македонија

21/05/2023

Fakespotting - Универзитет на Југоисточна Европа - Тетово

24/04/2023

Програмскиот менаџер Росана Алексоска на средба со специјалниот претставник и координатор на Центарот за глобален ангажман на Стејт Департментот, Џејмс Рубин

13/04/2023

Менаџерот на FN говорник на панел дискусијата на ИМА “Руските дезинформации во Северна Македонија - Студии на Случај“

05/02/2023
logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.