Датабаза

Датум на Објавување

Назив

Тагови

Категорија

Портал

Извор дата

25.08.2022

Следната погрешна проценка на Путин: Подготвеноста на Русија за долга војна

Долгата војна во Украина Руска Пропаганда Путиновите заблуди

РЕСУРСИ & МАТЕРИЈАЛИ

/

https://jamestown.org/program/putins-next-miscalculation-russias-readiness-for-a-long-war/?fbclid=IwAR0CsLPoAF1u4c59IQeQv1lDAvBuciHRiVU810r5xUgFeFn2OtAA8aCzWLQ

23.07.2022

Најновото истражување на FN објавено од страна на “Sharp power research portal"

Руско влијание Остра Моќ Руски дезинформации

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

02.07.2022

„Медиум“ на Комунистичката Партија на Кина во обид да промовира Руски дезинформативни наративи

Руски дезинформации Комунистичка партија на Кина Кинеска пропаганда Дезинформативен наратив

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

24.06.2022

Дали специјаниот статус на Калининград е специјален и денес, и што е тоа со што Кремљ манипулира?

Прирачникот на Кремљ за дезинформации Руски дезинформации Руско влијание

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

02.06.2022

АЛЕКСОСКА ГОВОРНИК НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „СПРАВУВАЊЕ СО ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“

Дезинформации Лажни наративи Руско влијание погрешни концепции погрешни перцепции погрешни убедувања

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

27.05.2022

БЕСМРТНИОТ ПОЛК КАКО КОПЈЕ НА ОСТРАТА МОЌ – SHARP POWER НА КРЕМЉ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА НА ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА

Руски наративи Молотов-Рибентроп Молотов-Рибентроп Агресија Втора Светска војна Сталин

СТУДИИ & ИЗВЕШТАИ

/

/

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.