Датабаза

Датум на Објавување

Назив

Тагови

Категорија

Портал

Извор дата

11.02.2023

Славјанско-Православно 'братство по оружје' - Вагнер, РУСОВ и Западен Балкан

Штетно влијание од Русија Руско штетно влијание Вагнер Русов Андреј Родионов

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

06.02.2023

Кинески функционери во обид да промовираат руски дезинформации

Chinese propaganda Chinese Communist Party Russian disinformation

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

05.02.2023

Менаџерот на FN говорник на панел дискусијата на ИМА “Руските дезинформации во Северна Македонија - Студии на Случај“

Руски дезинформации Дезинформативен наратив Дезинформации Лажни наративи

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

03.02.2023

Хрватскиот претседател Милановиќ повторно промовира руски наративи

Milanovic Disinformation Russian narratives

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

25.08.2022

Следната погрешна проценка на Путин: Подготвеноста на Русија за долга војна

Долгата војна во Украина Руска Пропаганда Путиновите заблуди

РЕСУРСИ & МАТЕРИЈАЛИ

/

https://jamestown.org/program/putins-next-miscalculation-russias-readiness-for-a-long-war/?fbclid=IwAR0CsLPoAF1u4c59IQeQv1lDAvBuciHRiVU810r5xUgFeFn2OtAA8aCzWLQ

23.07.2022

Најновото истражување на FN објавено од страна на “Sharp power research portal"

Руско влијание Остра Моќ Руски дезинформации

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.