Датабаза

Датум на Објавување

Назив

Тагови

Категорија

Портал

Извор дата

09.03.2023

Еделвајс [Edelweiss]– ‘Вечната војна против Хитлер Југенд’ и нацистичкото владеење на Хитлер

De-Nazification Russian disinformation Russian disinformation narratives Russian agression of Ukraine

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

13.02.2023

Силеџиството на Русија кон суверените земји продолжува: Закани кон Молдавија

Руско насилство Руски наративи Руски дезинформации Руски закани

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

/

13.02.2023

Вртење на тркалото на рускиот рулет

Руско влијание Руски дезинформации Руски информативни операции

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

11.02.2023

Славјанско-Православно 'братство по оружје' - Вагнер, РУСОВ и Западен Балкан

Штетно влијание од Русија Руско штетно влијание Вагнер Русов Андреј Родионов

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

06.02.2023

Кинески функционери во обид да промовираат руски дезинформации

Chinese propaganda Chinese Communist Party Russian disinformation

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

05.02.2023

Менаџерот на FN говорник на панел дискусијата на ИМА “Руските дезинформации во Северна Македонија - Студии на Случај“

Руски дезинформации Дезинформативен наратив Дезинформации Лажни наративи

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.