На 22 Август во рамките на младинската летна школа “Новинарство и односи со јавност“ организирана од страна на American corner - Тетово, во рамките на сесијата “Справување со пропаганда, дезинформации и лажни вести“ Програмскиот менаџер на FN Росана Алексоска одржа презентација. Во рамките на своето излагање г-ца Алексоска направи осврт на последнata студија “Една година од руската агресија врз Украина - Руска пропаганда, влијание и дезинформации во Северна Македонија“. Излагањето беше проследена со динамична и интересна дебата.

Г-ца Алексоска меѓу другото ги посочи механизмите и алатките кои се користат од страна на Кремљ но и од домашните актери при ширењето на Руската пропаганда и дезинформации во Северна Македонија.

Author Image

Content admin

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.