Во рамките на проектот “Борба против лажни вести и наративи“ Граѓанската асоцијација МОСТ ја објави анализата „Бесмртниот полк како копје на острата моќ – sharp power на Кремљ во Северна Македонија на Денот на победата“. Анализaта ја опфаќа појавата и присуството на Бесмртниот полк во прославата на 9 Мај како и различните елементи на Руското влијание преку концептот на остра моќ во Северна Македонија.

Анализата можете да ја прочитате на следниов линк.

Author Image

Росана Алексоска

Програмски менаџер

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.