Телевизијата ТВ21 сними прилог на тема 5Г мрежата во Македонија. Со влегувањето во НАТО почнаа  да се шират и голем број на дезинформации поврзани со 5Г технологијата. Учество меѓу говорниците на оваа тема имаше и Росана Алексоска – проект менаџер на проектот “Ф2Н2 борба против лажни вести и наративи”. Помеѓу другото таа истакна дека: „Оваа приказна се интензивираше на 25, 26 и 27-ми март. И ова исто така не ме изненадува бидејќи на 27-ми март Северна Македонија стана официјална членка на НАТО, а исто така тие денови бевме во исчекување и беше одлучено да добиеме датум за отпочнување на преговори со ЕУ“.Линк до целосната емисија на ТВ21 можете да најдете тука.

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2024 F2N2.