Анализа за информациското нарушување и руски дезинформации во Северна Македонија при известувањето за инцидентот во Црното Море поврзан со британскиот воен брод Дефендер.

Целосната анализа може да ја прочитате на следниов линк.

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.