Денес (25.02.2022) здружението на Украинците во Република Северна Македонија „Лесја Украинка“ ќе одржи мирна акција која ќе започне во 14:30 часот во центарот на Скопје (Плоштад „Македонија”). Акцијата ќе се упати кон Амбасадата на Руската Федерација во Скопје (ул. Пиринска, бр. 44, 1000 Скопje). Целта на оваа акција е да се упати поддршка кон украинскиот народ и држава во битката која ја водат против руската воена инвазија во Украина.

 

Тимот на ФН Ве повикува да се приклучите кон оваа мирна акција против руската агресија врз Украина!

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.