МИРЕН НАСТАН ПРОТИВ РУСКАТА АГРЕСИЈА

Tags: North MacedoniaRussiaUkraine
By февруари 25, 2022 FN ANALYSIS

Денес (25.02.2022) здружението на Украинците во Република Северна Македонија „Лесја Украинка“ ќе одржи мирна акција која ќе започне во 14:30 часот во центарот на Скопје (Плоштад „Македонија”). Акцијата ќе се упати кон Амбасадата на Руската Федерација во Скопје (ул. Пиринска, бр. 44, 1000 Скопje). Целта на оваа акција е да се упати поддршка кон украинскиот народ и држава во битката која ја водат против руската воена инвазија во Украина.

 

Тимот на ФН Ве повикува да се приклучите кон оваа мирна акција против руската агресија врз Украина!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap