ДЕТАЛИ

Тип

Истражување

Граѓанската асоцијација МОСТ го објави истражувањето „Руските наративи за Втората светска војна во учебниците по историја во Северна Македонија“. Истражувањето ги анализира различните наративи за Втората светска војна кои ги промовира Русија, како и нивното присуство во учебниците по историја во Северна Македонија.

Истражувањето можете да го погледнете на следниов линк.

Author Image

Росана Алексоска

Програмски менаџер

Избор на уредникот

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.