Датабаза

Датум на Објавување

Назив

Тагови

Категорија

Портал

Извор дата

02.07.2022

„Медиум“ на Комунистичката Партија на Кина во обид да промовира Руски дезинформативни наративи

Руски дезинформации Комунистичка партија на Кина Кинеска пропаганда Дезинформативен наратив

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

24.06.2022

Дали специјаниот статус на Калининград е специјален и денес, и што е тоа со што Кремљ манипулира?

Прирачникот на Кремљ за дезинформации Руски дезинформации Руско влијание

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

02.06.2022

АЛЕКСОСКА ГОВОРНИК НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „СПРАВУВАЊЕ СО ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“

Дезинформации Лажни наративи Руско влијание погрешни концепции погрешни перцепции погрешни убедувања

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

27.05.2022

БЕСМРТНИОТ ПОЛК КАКО КОПЈЕ НА ОСТРАТА МОЌ – SHARP POWER НА КРЕМЉ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА НА ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА

Руски наративи Молотов-Рибентроп Молотов-Рибентроп Агресија Втора Светска војна Сталин

СТУДИИ & ИЗВЕШТАИ

/

/

20.05.2022

Проектниот менаџер Росана Алексоска беше говорник на конференцијата “Регионална перспектива на онлајн изборните кампањи – Предизвици и можности за изборен интегритет“.

Election disinformation Election campaign Disinformation narratives Disinformation campaign

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

09.05.2022

СРЕДБА НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА СЛАВЈАНКА ПЕТРОВСКА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИ ЗДРУЖЕНИЈА

/

ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

/

/

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2024 F2N2.