Датабаза

Датум на Објавување

Назив

Тагови

Категорија

Портал

Извор дата

18.04.2019

ГОВОРОТ НА ОМРАЗА КАКО СРЕДНО ИМЕ

hate speech

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

facebook.com

18.04.2019

ОД ТВИТ ДО CLICKBAIT И ЛАЖНА ВЕСТ, МИГРАНТИТЕ ДОАЃААТ САМО ВО ПРЕДИЗБОРИЕТО

Refugee

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

infomax.mk

16.04.2019

МОЖЕ ЛИ ДА ВЕРУВАМЕ НА ОНЛАЈН АНКЕТИТЕ?

/

АНАЛИЗИ & НАРАТИВИ

/

/

16.04.2019

НИТУ АДЕМИ ДАДЕ ОСТАВКА, НИТУ ПАК ЗАЕВ ЈА УЦЕНУВАЛ АЛТЕРНАТИВА

Election campaign Ministry of Culture

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

shkupilajm.info

16.04.2019

ТВИТ ВО ПРАШАЛНА ФОРМА, АЛАТКА ЗА МАНИПУЛАЦИИ ВО ИЗБОРНА КАМПАЊА

fake news twitter

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

twitter.com

15.04.2019

MИНИСТЕРКАТА ДЕСКОСКА НЕ КОРИСТЕЛА СЛУЖБЕНО ВОЗИЛО ЗА ДА ОДИ НА ПАРТИСКИ МИТИНГ

fake news State resources

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

/

infomax.mk

logo

ФИНАНСИРАНО ОД

sponsor

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/авторот(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

ПАРТНЕРСТВО

sponsor
© 2023 F2N2.